Group

Pilot: Closing the B2B loop

Waarom?

Veel emmers die in B2B leveringsketens worden toegepast worden na eenmalig gebruik weggegooid en als afval verwerkt. Deze emmers lenen zich in principe voor meermalig gebruik, mits er een goede oplossing voor retourlogistiek en reiniging beschikbaar is.

In veel B2B ketens bestaan al goed werkende concepten voor hergebruik d.m.v. closed loop systemen, het is kansrijk om deze best-practices toe te passen in nieuwe domeinen.

Doel:

Deze pilot heeft als doel om een future-proof closed-loop systeem met herbruikbare emmers te testen in de B2B leveringsketen van sauzen en soepen. Lessen hieruit kunnen vervolgens worden toegepast in andere domeinen zoals bijvoorbeeld verfemmers.

Pilot opzet:

Fase 1 - ideation:

Ontwikkelen van een concept dienstverlening voor herbruikbare sausemmers in B2B keten.

Fase 2: - pilot:

Testen van een closed-loop systeem voor herbruikbare sausemmers met betrokkenheid van een verpakkingsleverancier, een aanbieder van sauzen en (een keten van) cafetaria’s.

Pilot partners:

Dijkstra plastics (levert emmers), partners for innovation (pilot begeleiding), Enviu (ideation) KIDV (kennis & expertise)

Gezocht:

Een enthousiaste leverancier van sauzen en een snackbar(keten) die wil deelnemen aan een ideation sessie in januari 2021, als opmaat naar een pilot om deze kansrijke, circulaire business opportunity te verzilveren!