Skip to main content
Deeltjes foodgrade PP

Pilot: food-to-Food PP Rigids

De Pilot Food2Food recycling van polypropeen (PP) heeft het pad gevolgd om volgens de wetgeving een aanvraag in te dienen om PP verpakkingen die gebruikt zijn voor voedingsmiddelen na recycling weer te kunnen inzetten voor nieuwe PP verpakkingen voor voedingsmiddelen contact.

Herkenningstesten zijn uitgevoerd met twee technieken, de CurvCode en RGB camera’s met beeldherkenning in combinatie met Artificial Intelligence Software. De testen tonen aan dat op verpakkingsniveau hoge sorteerresultaten haalbaar zijn.

Om post-consumer plastic weer te mogen inzetten voor nieuwe verpakkingen moet een aanvraag worden ingediend bij de European Food Safety Authority (EFSA) op basis van een technisch dossier. Gekeken is naar de vereisten en hoe hieraan voldaan moet worden. Een eis is dat de plastic een provocatie test ondergaat waarbij een mengsel van chemicaliën in contact wordt gebracht met de plastic. De test is gebaseerd op misbruik van PET flessen.

Lees hier de samenvatting van de resultaten van de pilot

Meer informatie over de handleiding en vereisten voor indienen van een aanvraag bij EFSA voor Food2Food recycling van plastics

De recycle guides – ontwerprichtlijnen voor PP verpakkingen