Skip to main content

< Terug naar het overzicht

Heropening van de subsidie Circulaire Ketenprojecten 2022

De Subsidie Circulaire Ketenprojecten biedt mkb-ondernemers de kans om met hun keten circulaire projecten te realiseren in de product- of materiaalketen. Denk hierbij aan een circulair product, dienst of businessmodel.  

Over de subsidie

Voor de derde keer heropent de subsidie op 3 mei 2022. Per aanvraag vergoedt de subsidie maximaal 50% van de kosten tot een maximum van € 20.000. De regeling helpt ondernemers in het mkb circulair te werken met hun keten. De beoogde aanvragers willen met hun ketenpartners een product of dienst circulair ontwerpen of een circulair proces of businessmodel opzetten. De keten vraagt de subsidie aan als samenwerkingsverband en huurt een ervaren procesbegeleider in om de aanpak te stroomlijnen.

Heropening op 3 mei 2022

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stelde op 9 april 2020 € 800.000 ter beschikking. Vanwege het grote aantal geschikte aanvragen raakte dit budget snel op, waardoor het ministerie in juli nog eens € 500.000 ter beschikking stelde. In 2020 kregen 80 bedrijven subsidie om van een circulaire keten werk te maken. Voor 2021 was het totale subsidiebedrag (het subsidieplafond) €4.500.000. 

Terugkijken: webinar subsidie Circulaire Ketenprojecten

Speciaal voor mkb-ondernemers met circulaire ambities organiseerde Het Versnellingshuis een webinar op dinsdag 22 maart 2022. Dus: wil jij vast informatie vergaren over deze subsidie? Kijk dit webinar terug en ontdek waar je zoal op moet letten bij het aanvraagproces.