Skip to main content

< Terug naar het overzicht

Lancering pilot Zero Waste Cup in Rotterdam

Dame met een zero waste cup op een treinstation

 

Jaarlijks worden ongeveer 3 miljard koffiebekers na eenmalig gebruik (en dus nóg meer als andere dranken worden meegenomen) weggegooid in Nederland. Dit leidt allereerst tot veel zwerfafval. Daarnaast bestaan veel koffiebekers uit een combinatie van karton en plastic coating, met als gevolg dat het afval op niet-duurzame wijze wordt verwerkt. De Plastic Pact NL pilot Zero waste Cup test in verschillende fases een deelsysteem van herbruikbare meeneembekers voor 2-go dranken in samenwerking met horeca ondernemingen.

Onlangs is de pilot in Rotterdam gelanceerd, waar samengewerkt wordt met systeemleverancier PackBack.Het systeem van de herbruikbare beker draagt bij aan een integrale aanpak en voorkomt het rondzwerven van afval rondom koffiehoeken (bedrijfs-)kantines, stadions, pret- en vakantieparken en dierentuinen. Uniek is dat de beker door een gepatenteerd ontwerp weinig materiaal vraagt, goed isoleert en 100% recyclebaar is.

Klanten betalen voor de Zero Waste Cup statiegeld. Dankzij de innovatieve technologie verloopt de afhandeling hiervan volledig digitaal. Je hoeft je klanten dus geen contant geld te geven. In de web app zien je klanten waar de dichtstbijzijnde drop-off punten zijn, en weet je als ondernemer precies waar de bekers zich bevinden.

Zie hier voor meer informatie over de pilot.