Skip to main content

< Terug naar het overzicht

Seenons en Flevo Ziekenhuis recyclen plastic afval operatiekamers

Het Flevoziekenhuis in Almere is erg tevreden over de eerste resultaten van een proefproject met Plastic Pact ondertekenaar Seenons om de hoeveelheid restafval terug te dringen. In zes weken tijd is het met 75 procent verminderd, meldt het ziekenhuis.

In samenwerking met IT-afvalexpert Seenons (ondertekenaar van het Plastic Pact NL) is in de proefperiode gekeken naar het plasticafval van de operatiekamers. Dat wordt nu veel beter gescheiden. Daardoor kunnen er voortaan jaarlijks vijf containers van 20 kubieke meter met plastic worden gerecycled.

Tissues
Volgens afdelingshoofd Meindert Engwerda van het ziekenhuis is dit nog maar het begin. Het doel is om grondstoffen te scheiden en te recyclen uit alle 27 afvalstromen in het ziekenhuis. Er loopt al een test met tissues die zijn gemaakt van de gebruikte papieren tissues uit het Flevoziekenhuis. "We hebben het doel om al het restafval met 50% te reduceren per 2025. We hopen hiermee ook andere ziekenhuizen te inspireren om restafval zoveel mogelijk te reduceren."