Group

Verstappen ontwikkelt duurzame maatwerk verpakking voor snoepgroenten 

Verstappen Advanced Packaging heeft samen met ketenpartijen nieuwe verpakkingen ontwikkeld voor ‘snoepgroenten’. Deze laten zich efficiënter vervoeren, bevatten tot 50% minder plastic dan eerdere verpakkingen en bestaan uit 100% rPET. 

De bekende ronde emmerverpakking voor snoepgroenten en fruit is vervangen voor een vierhoekige verpakking waardoor op logistiek gebied minder bewegingen nodig zijn. Mieke Verstappen: "Met deze verpakking wordt de ruimte in de krat volledig gebruikt waardoor er simpelweg minder lucht en meer groenten vervoerd kunnen worden." Daarnaast is de deksel vervangen door een topseal folie. Dit bespaart veel onnodig verpakkingsmateriaal en beschermt de groenten op hetzelfde hoge niveau. We adviseren steeds vaker in bestaande processen waar men wil overschakelen van deksel naar een topseal folie." aldus Mieke.

Zowel de verpakking voor de snoepgroenten, alsook die voor de cherrytomaten zijn gemaakt van eerder gebruikte frisdrankflessen. De verpakkingen zijn het resultaat van de groeiende ambitie van Verstappen om recycling van kunststof verpakkingen te optimaliseren. 

Lees hier het volledige bericht