Plastic Pact NL is begin 2024 beëindigd. Deze website zal eind 2024 offline worden gehaald.

< Terug naar het overzicht

Eerste landelijke herbruikbare verpakkingen event

Op maandag 27 november 2023 vindt de Reusable Packaging Fair plaats van 13.00 - 17.00 uur in De Utrechtse Stadsvrijheid (DUS), Sophialaan 1 te Utrecht

Herbruikbare verpakkingen zijn een betekenisvolle stap op weg naar een circulaire economie. De veranderende wetgeving op het gebied van Single-Use-Plastics en de komende Packaging and Packaging Waste Regulation (PPWR) zorgt er mede voor dat er steeds meer wordt ingezet op herbruikbare concepten.

Mission Reuse, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) en Afvalfonds Verpakkingen ondersteunen deze ontwikkeling. Samenwerking en kennisdeling in de keten is belangrijk om hergebruik te laten slagen. Daarom organiseren ze de Reusable Packaging Fair. Het evenement brengt een groot aantal spelers in de markt bij elkaar, waar zij handvatten bieden, ervaringen met elkaar delen en van elkaar kunnen leren. Denk daarbij aan producenten en importeurs van verpakkingen en verpakte producten, verpakkingsleveranciers, horecabedrijven, supermarkten, logistieke dienstverleners en brancheorganisaties. 

Programma Reusable Packaging Fair

Maak op het marktplein kennis met vele herbruikbare verpakkingsoplossingen, van herbruikbare bekers en verzendverpakkingen tot schoonmaaksystemen. Stort je in een deelsessie om meer te weten te komen over o.a. hygiëne, wassen, logistiek en retourpunten, consumentengedrag, milieuwinst of praktische voorbeelden uit andere landen. Het volledige programma wordt spoedig bekend gemaakt. 

Deelname en aanmelden 

Aanmelden voor de Reusable Packaging Fair kan via deze link. Meld je tijdig aan. Vanwege een limiet aan de zaalcapaciteit kunnen per organisatie maximaal twee deelnemers zich inschrijven. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Deelname is kosteloos.

Wil je met jouw herbruikbare verpakkingsoplossing aanwezig zijn op het marktplein of heb je een suggestie of vraagstuk voor een deelsessie? Neem dan contact op Marcel Keuenhof (KIDV) voor meer informatie.