Plastic Pact NL is begin 2024 beëindigd. Deze website zal eind 2024 offline worden gehaald.

< Terug naar het overzicht

Sm!le en NS reduceren samen plastic wikkelfolie met ruim 70%

Plastic Pact-ondertekenaars NS Stations en Sm!le hebben samengewerkt om de hoeveelheid plastic wikkelfolie bij de bevoorrading van de stationsretail te reduceren. Het plan voor deze samenwerking ontstond tijdens de deelnemersbijeenkomst begin 2022. Inmiddels is het gebruik van folie in het logistieke proces met ruim 70% gedaald, waarmee jaarlijks de uitstoot van 6300 kg CO2 eq wordt vermeden.

"Deze prestatie toont aan dat bedrijven door samen te werken tastbare vooruitgang kunnen boeken op het gebied van duurzaamheid, in dit geval bovendien met een beperkte investering. We zijn er trots op deel uit te maken van het Plastic Pact NL en hopen meer van dit soort gezamenlijke projecten te kunnen starten", aldus Frank van der Kraats, directeur van Sm!le BV.

In het project heeft de logistiek dienstverlener van NS Stations eerst tests uitgevoerd met Sm!le’s XTE-motion® systeem. Nadat de resultaten positief bleken, is het systeem definitief doorgevoerd in het pick and pack-proces. Hiermee is ook voor andere klanten minder folie nodig.