Skip to main content

< Terug naar het overzicht

Wall of Fame Plastic Pact NL voorjaar 2022

De Wall of Fame van het Plastic Pact NL is een tentoonstelling van innovaties van de deelnemende partijen die substantieel bijdragen aan de doelstellingen van het Plastic Pact NL. Ter inspiratie en als discussion starter. Zie hier de innovaties van het voorjaar 2022:

PLUS Retail 

Deze tassen, gemaakt van oude bedrijfskleding van PLUS Retail, zijn een van de Wall of Fame producten van het Plastic Pact NL. De tassen zijn gemaakt op een sociale werkplaats, zijn wasbaar en gaan lang mee. Dit draagt bij aan de Plastic Pact doelstellingen 20% minder gebruik van kunststof en 100% herbruikbaar.

A TOP Packaging

Deze lekvrije, home meal delivery, verpakking is een van de Wall of Fame producten van het Plastic Pact NL. De verpakking van A TOP B.V. Sustainable Packaging Solutions bestaat uit 95% gerecycled papier (rPAPER™). Dit draagt bij aan de Plastic Pact doelstelling 20% minder gebruik van kunststof.

Koninklijke Paardekooper Group

De Zero Waste Cup van Paardekooper is een herbruikbare beker voor (warme) dranken, gemaakt van PP. Deze wordt in een (smart) pool-systeem getraceerd, ingezameld, gewassen en opnieuw gebruikt. Dit draagt bij aan Plastic Pact doelstelling 100% herbruikbaar.
​​​​​​​

Pepsico

Deze verpakking van de Lay's Multipacks is vernieuwd: in plaats van een block bottom bag is er nu een pillow bag. Het materiaal is ook nog eens 100% recyclebaar. Dit draagt bij aan Plastic Pact doelstelling 20% minder gebruik van kunststof. 

Sm!le BV

De XTE-motion bestaat uit een app-gestuurde, elektrisch ondersteunde, dispenser waarmee een high-tech nano-folie rond een palletlading wordt aangebracht. Dit draagt bij aan Plastic Pact doelstelling 20% minder gebruik van kunststof. 

Coca-Cola Europacific Partners

Deze transportverpakking (krimpfolie) van alle drankverpakkingen (PET en blik) die Coca-Cola in Nederland produceert bestaat volledig uit gerecycled folie. Dit draagt bij aan Plastic Pact doelstelling 35% recyclaat. 

Oerlemans Packaging Group

Deze barrièreverpakking combineert sorteerbaarheid en recycleerbaarheid. Sorteren is mogelijk door toepassing van CurvCode en door toepassing van PE als monomateriaal is volledige recycling tot hoogwaardige verpakkingen mogelijk. Dit draagt bij aan Plastic Pact doelstellingen 70% hoogwaardige recycling en 100% herbruikbaar.

SUPZero

De Palloorang is een herbruikbare wrap voor pallets en rolcontainers, vooral goed toepasbaar in B2B-vervoer in een gesloten loop. De Palloorang draagt bij aan Plastic Pact doelstelling 20% minder gebruik van kunststof. 

Seenons

Seenons zorgt voor het gehele zero emmission logistieke traject van deze verpakkingsemmers. Hierdoor wordt er bijgedragen aan Plastic Pact doelstellingen 70% hoogwaardige recycling en 35% recyclaat. 

Wellman Recycling

Deze post consumer PET-trays worden door Wellman verwerkt tot grondstof voor nieuwe trays. Hiermee draagt deze tray-to-tray recycling bij aan Plastic Pact doelstellingen 70% hoogwaardige recycling, 35% recyclaat en 100% herbruikbaar. 

 

Een overzicht met alle Wall of Fame inzendingen is hier te vinden.