Plastic Pact NL is begin 2024 beëindigd. Deze website zal eind 2024 offline worden gehaald.

< Terug naar het overzicht

WRAP start met een 3C netwerk

WRAP (zie hier de website) is een NGO voor klimaatactie die over de hele wereld werkt om de oorzaken van de klimaatcrisis aan te pakken en de planeet een duurzame toekomst te geven. Ze zijn in 2000 opgericht in het Verenigd Koninkrijk; en werken nu in meer dan 40 landen.

Het WRAP Circularity and Climate Champions Network (3C Netwerk) is een nieuw initiatief van WRAP. Het is een netwerk van bedrijven, overheden en organisaties uit ongeveer 20 landen over de hele wereld die regelmatig bijeenkomen voor kennisuitwisseling. Leden kunnen leren en/of beste praktijken, geleerde lessen, resultaten van pilotstudies, rapporten en inzichten presenteren. Het doel is om leden in staat te stellen actie te ondernemen voor de implementatie van een circulaire economie om bij te dragen aan de beperking van de CO2-voetafdruk die wordt veroorzaakt door menselijke activiteiten over de hele wereld.

Het WRAP 3C-netwerk omvat:
- Ondertekenaars van de Plastics Pacts die zijn geïnitieerd door WRAP, de Ellen McArthur Foundation en de UK Research and Innovation (UKRI);
- Overheid en bedrijven die deelnemen aan de Global Plastic Action Partnership-initiatieven onder leiding van het World Economic Forum;
- Innovators die nieuwe oplossingen ontwikkelen voor de uitdagingen van kunststoffen, in het bijzonder diegene die gefinancierd worden door UKRI.

De eerste bijeenkomst van het wereldwijde netwerk is gepland op 30 november.

Interesse om deel te nemen aan dit netwerk en/of de bijeenkomsten? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de secretaris van Plastic Pact NL, Martijn van Rijn.