Group

Terugblik op de deelsessies van de Plastic Pact NL bijeenkomst

Donderdag 25 maart vond de online deelnemersbijeenkomst plaats. Na de plenaire opening van de bijeenkomst konden de deelnemers kiezen uit verschillende deelsessies.

rPET tray-to-tray recycling - Jens Gronheid - Albert Heijn

Breakout sessie 1 werd verzorgd door Jens Gronheid, sustainability manager bij AH. In deze sessie zijn we dieper ingegaan op de recycling van RPET schalen. Gronheid legde ons uit hoe de recycleketen eruitziet, welke hindernissen, uitdagingen en dilemma’s we op dit vlak tegenkomen.

Lees het artikel

           

Maaltijdcontainers  - Stijn Bartelink

De tweede break-out sessie van de Plastic Pact NL bijeenkomst op 25 maart behandelde de casus van herbruikbare maaltijdcontainers. Stijn Bartelink, trekker van de Werkgroep Reuse and reduce behandelde de uitdagingen. Uit een korte poll onder de deelnemers aan deze sessie bleek dat niemand ooit een maaltijd in herbruikbare verpakkingen had meegenomen, en die mogelijkheid ook nooit aangeboden hadden gekregen (met één uitzondering, een campingrestaurant). 

Lees het verslag

Verpakkingsoplossingen voor het supermarktkanaal - Martijn Visser - LIDL

In de derde breakout sessie van de Plastic Pact NL bijeenkomst presenteerde Martijn Visser de uitdagingen waar Lidl Nederland en het moederbedrijf Schwarz Group voor staan. De uitgebreide input en vragen van deelnemers zorgden voor een interessante sessie. 

De Schwarz Group geeft met verschillende bedrijfsonderdelen (Lidl, Kaufland, PreZero, Schwarz Produktion) uitvoering aan de ‘REset Plastic’ strategie, die erg lijkt op de afspraken van het Plastic Pact NL.

Lees het verslag

 

 

Verpakkingsoplossingen  voor merkfabrikanten - Eva Amsterdam - Coca-Cola

De vierde break-out sessie van de Plastic Pact NL bijeenkomst op 25 maart werd gepresenteerd door Eva Amsterdam, duurzaamheidsmanager bij Coca-Cola Nederland. Zij deelde de plannen van Coca-Cola om het gebruik van plastic in verpakkingen te verduurzamen. 

Lees het verslag 

 

Kijk hier het plenaire programma terug